LUCIE ČÁPOVÁ  

...průvodkyně na vaší cestě k SOBĚSTAČNOSTI

Recept na božskou dýňovou marmeládu

Až vyzkoušíte tuto marmeládu, budete ji už dělat stále. Je levná, rychlá a taaaaak dobrá!

Letos se nám opět urodila spousta dýní. Zato nebyly žádné třešně, jablka ani švestky, vše na jaře pomrzlo. A tak jsem se večer z nouze pustila do experimentu – výroby dýňové marmelády.

Že bude tak skvělá, to jsem ještě netušila!

Ráda dělám věci snadno a rychle, také co možná nejvíce zdravě a z domácích surovin. Mými dalšími recepty se můžete inspirovat v eBooku zdarma : 7 + 1  návod, jak být soběstačná hned teď

Jste připravená pustit se do výroby lahodné marmelády? Fotorecept máte zde:


 

 

 

 

 

 

Omyla a nakrájela jsem celou dýni. Dala jsem ji i se slupkou a semínky. Šetří to práci a v semínkách je spousta důležitých látek, o které se nechci připravit (tvrdou část semínek a slupky později oddělím).


 

 

 

 

 

 

Vše jsem dala do hrnce, přidala celou skořici a badyán a dala vařit až do změknutí dýně.

 

 

 

 

 

 

 

Nechala jsem trochu vystydnout a přendala do sítka na mytí ovoce a propasírovala. Postupně jsem opatrně odebírala koření, aby se nerozbilo a jeho kousky nepropadly sítkem.

 

 

 

 

 

 

 

Toto se propasírovalo do hrnce a tento trošek zůstal v sítku (příděl pro naše slepičky, chutnalo jim:-) Slepice je úžasný likvidátor všeho domácího odpadu, hodně se o tom rozepisuji v mém eBooku zdarma a ještě  se vám odvděčí lahodnými vajíčky 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Pyré mi připadalo moc husté, tak jsem přidala trochu vody. Dále 1 lžičku citrusového pektinu z obrázku, 1 lžičku kyseliny citronové a kilo a půl cukru. Nerada věci vážím a odměřuji, tak pro upřesnění: dala jsem asi polovinu cukru oproti množství dýně s vodou.

Neměla jsem doma citróny. Příště určitě vymačkám do pyré několik citrónů a nebudu muset použít kyselinu citronovou a snížím i množství pektinu, i když ten, co jsem použila, je přírodní:-)

Tuto směs jsem ještě jednou zahřála až k varu a horkou naplnila do připravených skleniček – ty pak otočila dnem vzhůru a takto nechala asi půl hodiny. Než jsem šla spát, otočila jsem sklínky dnem dolů. A to je vše:-)  ♥♥♥ ještě čtěte dál pod obrázkem!……..

Ráno jsem si dala tuto výbornou dýňovou marmeládu s domácím jogurtem a s domácím müsli, byla to fakt dobrota!!! Jak si vyrobit domácí müsli a  jogurt už vám tu psát nebudu, to už jsem sepsala ve svém eBooku 7 + 1 tip, jak být SOBĚSTAČNÁ hned teď , který si stáhněte ZDARMA.

 

Baví vyrábět si věci sama doma? Přijeďte k nám na farmu na víkendový Kurz SOBĚSTAČNÉ ženy (najdete na stránce dole) nebo začněte pro začátek 4 hodinovým kurzem výroby kosmetiky v Praze Braníku.

Chcete se se mnou zatím jen potkat a ochutnat naše výrobky z farmy od kraviček Jahody a Ajdy a od našich 9 koz? Samozřejmě také od našich úžasných slepiček 🙂 Přijďte za námi na náš stánek na Farmářské trhy na Náplavce (mezi Palackého náměstím a Železničním mostem).  Najdete nás zhruba uprostřed trhu vedle stánku CiderLand (ten nepřehlédnete, mačkají přímo na trhu čerstvý mošt). Na trhu budeme letos v těchto termínech: 21. 10. 2017,   4. 11. 2017,    18. 11. 2017,    2. 12. 2017,    16. 12. 2017  vždy od 8 do 14 hodin.

Aby vám neutekly žádné noviny, přidejte se k nám na Facebooku Soběstačné ženy kde najdete inspirující videa a příspěvky 🙂

Další články si přečtěte na mém BLOGU

NAPIŠTE MI, JAK SE VÁM MARMELÁDA POVEDLA A CO DALŠÍHO DOMA RÁDY VYRÁBÍTE 🙂

Mějte se přenádherně 🙂 ♥♥♥

Lucie Čápová
Žiju a tvořím na své malé ekofarmě na rozhraní jižních a středních Čech. Inspiruji se přirozeným tokem života v přírodě, přirozeností s minimem zásahů. Jsme potravinově soběstační, vyrábím přírodní kosmetiku a drogerii, žijeme ekologicky, beze spěchu, šťastně. Vážíme si přírody, zvířat, rostlin a půdy a oni se nám za to odvděčují. Toužím předat toto vědění a zkušenost i dalším ženám a mužům, je to tak jednoduché a smysluplné! Přijeďte se k nám na farmu inspirovat. Začít žít v souladu s přírodou a svým tělem můžete hned, na jakémkoliv místě na světě. Můj příběh a více o životě na farmě si přečtěte zde >>
Komentáře
  1. František Marcín napsal:

    🙂 Pokud Vás neurazí uznání od muže, rád bych Vám složil hlubokou poklonu.. 🙂 Není to planý kompliment, ale uznání.. 🙂 Přeji hodně štěstíčka a radosti na Vaší farmě 🙂

  2. Jana napsal:

    Úžasné, zkusím. Ď za inspiraci.

Napsat komentář: František Marcín Zrušit odpověď